Taavi Kotka: eestlane pole innovatsiooniga harjunud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITLi president Taavi Kotka.
ITLi president Taavi Kotka. Foto: Sille Annuk.

Eesti Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) president Taavi Kotka tõdes rakenduskõrghariduse koostöökonverentsil, et eestimaalased pole tihtipeale innovatsiooniga harjunud.


Kotka sõnul on Eestil mitmeid häid näiteid, mida mujal maailmas tihtipeale ei näe. Ta nimetas tulude e-deklareerimist, mis toimub juba aastaid Eestis äärmiselt lihtsalt.



«Täitsin isegi hiljuti tuludeklaratsiooni. Tegin kokku viis klikki ja varsti oli raha arvel,» märkis Kotka.



Teise olulise saavutusena nimetas ITLi president digiretsepti süsteemi käivitumist. Kuigi tema sõnul on süsteemi käivitamine läinud üle kivide ja kändude, on siiski tegu olulise innovaatilise saavutusega.



«Me pole täna innovatsiooniga lihtsalt harjunud. Infotehnoloogiale tuleb teatud juhtudel andeks anda,» märkis Kotka.



«Digiretsepti süsteem ei ole küll Webmedia tehtud, kuid ITLi presidendina ma vabandan IT-sektori nimel viimastel kuudel toimunud segaduste eest,» lisas ta.



Kotka märkis, et kui liiklus oli Vabaduse väljakul poolteist aastat kinni, tekitas see tunduvalt vähem kurtmist ja pahameelt kui näiteks digiretseptiga seotud probleemid.



«Selle me andsime andeks, kuna teadsime, et kokkuvõttes muudaks see meie elu paremaks ja mugavamaks. Sama asi on meil ka digiretseptiga. Ainuke palve oleks, et kannatage ära,» sõnas Kotka.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles