Parts: nelja aasta pärast on tööjõupuudus taas probleem

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna Eesti Infotehnoloogia Kolledžis toimuval rakenduskõrghariduse koostöökonverentsil, et mõne aasta pärast ähvardab Eestit taas tööjõupuudus.


«Täna on töötus meie probleem number üks. Nelja aasta pärast on aga tööjõupuudus probleem number üks,» tõdes Parts.



Taolise olukorra parandamiseks tuleks tema sõnul Eestis tõhustada rakenduskõrghariduse rolli.



Minister lisas, et kui täna astub 70 protsenti edasiõppijatest Eestis edasi ülikooli, siis rakenduskõrgkooli kasuks otsustab edasiõppijatest vaid 30 protsenti.



Soomes ja Austrias olevat need näitajad aga vastupidised. Konverentsi päevajuht Raivo Vare lisas, et juba täna on Eestis puudu vajalikest spetsialistidest.



Näitena tõi ta Ericssoni, kes otsustas oma Tallinna tehases tootma hakata neljanda põlvkonna (4G) mobiilsidetehnoloogiaid, otsides selleks vajaliku kvalifikatsiooniga spetsialiste. Neid aga Eestis napib.



Vare sõnul ongi välisinvestorite silmis üheks olulisemaks tingimuseks turule sisenedes olemasolevate töötajate kvaliteet.



Ka avaldas Vare kahetsust selle üle, et Eesti on seni pigem eksportinud oma talente. «Meil pole piisavalt inimesi, kes oma kvalifikatsiooniga täidaks neid auke.»



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles