Riik eraldab PRIA-le käibemaksu tasumiseks 1,2 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA saab valitsuselt 1,2 miljonit.
PRIA saab valitsuselt 1,2 miljonit. Foto: Tairo Lutter

Riik eraldab Põllumajanduse ja Registrite Informatsiooni Ametile (PRIA) 1,2 miljonit eurot, et tasuda käibemaks maksu- ja tolliametile (EMTA).

Oktoobris 586 308 euro suuruse maksuvõlaga Eesti 38. maksuvõlglaseks saanud PRIA käest nõuab EMTA tagasi kolme aasta jooksul Euroopa Liidu (EL) toiduabi eest tagastatud käibemaksu.

«2013. aasta septembris kontrollis maksuamet PRIA käibemaksudeklaratsioone ja võttis kontrolli tulemusel seisukoha, et deklareeritud käibemaks poleks pidanud kuuluma PRIA-le tagastamisele,» ütles PRIA peadirektori asetäitja Kertti-Airin Pärli oktoobri alguses BNS-ile.

Valitsuse reservist eraldatakse eelnõu järgi PRIA-le 1,2 miljonit eurot toiduabi meetme rakendamisega seotud käibemaksu tasumise kohustuse katteks. Põllumajandusministeerium tagastab vahendid valitsuse reservi 2013. aasta riigieelarve seaduse muutmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles