Eestit esindavad EXPO-l roosad põrsad

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EXPO reklaam Shanghais.
EXPO reklaam Shanghais. Foto: AFP / Scanpix

Kuu aja pärast, mai alguses avatakse Hiinas Shanghais maailmanäitus EXPO 2010, kus Eesti paviljoni põhitegijad on 33 põrsast, mis peaks väljendama kokkuhoidu ja sõbralikkust.

Kui kümne aasta eest kaunistasid Eesti paviljoni Hannoveri EXPO maailmanäitusel katusest rippuvad porgandid, siis kuu aja pärast saab Shanghais suhelda põrsastega - neid saab katsuda, neile silma vaadata ja selja peal olevast pilust raha asemel soove sisse kukutada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Põrsaste kasutamist põhjendas Identity OÜ loovjuht Ionel Lehari sellega, et põrsas kui metafoor peaks hiinlastele meeldima - tasub koguda häid soove, mitte raha.

EXPO-l käib kokku ligi 70 miljonit inimest, kusjuures 95 protsenti neist on kohalikud hiinlased. Eesti paviljoni satub neist tõenäoliselt kaks kuni kolm miljonit. Eesti üldsõnum EXPO-l on see, et tegemist on innovaatilise väikeriigiga.

Eesti osalemine EXPO-l läheb maksma 60 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles