Parts: elekter on meil odav olnud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia elektriliinid.
Eesti Energia elektriliinid. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles esmaspäeval riigikogu liikmete arupärimistele vastates, et Eestis on elekter olnud Euroopa Liidus üks odavamaid seetõttu, et me pole elektrijaamadesse kuigi palju investeerinud.


«Meil on olnud elektrijaamad, mille investeeringud varem tehtud, kuid see aeg on nüüd ümber saamas ja vajame uusi investeeringuid,» lausus Parts.

Teiseks mõjutab tema sõnul hinda süsihappegaasi kallinemine. Vähehaaval on elektri hind kasvanud ka tootmiskulude suurenemise tõttu. «Poliitika on siin vähe kaasa mänginud,» kinnitas minister.

Ta tuletas meelde, et majanduslikul raskel ajal eelmise aasta augustis elektri hind meil hoopis langes 6,4 protsenti.

Vastates küsimusele elektrituru vabaks laskmise kohta ütles Parts, et katsed korraldada majandus ilma turuta on alati katastroofiga lõppenud. Vaba konkurents elektri tootmises tagab tema sõnul ka parima hinna.

Minister juhtis tähelepanu asjaolule, et elektri hinda tõstis ka üks varasem otsus aastast 2007, kui taastuvenergiale liiga helded toetused kehtestati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles