Ülikiire internetivõrgu esimest etappi soovib rajada neli firmat

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Harjo.
Olav Harjo. Foto: Peeter Langovits.

EstWin projekti raames rajatavat ülikiire internetivõrgu esimest etappi soovib rajada neli ettevõtet, teatas Eesti Lairiba Arenduse SA (ELASA).


Sihtasutuse juht Olav Harjo märkis, et esimese etapi projektidele (kokku on esimeses hankes seitse erinevat projekti) esitas pakkumise neli ettevõtet.



«On rõõm tõdeda, et pakkumiste maksumuse suurusjärk oli just see, mida me eeldasime. Ehk kõik seitse esimese hanke projekti lähevad ka töösse,» ütles Harjo.



Selle nädala reedeks valitakse välja iga projekti kohta kolm paremat pakkumist ning seejärel alustatakse nende pakkumiste tegijatega edasisi läbirääkimisi.



Läbirääkimiste tulemusena valitakse iga projekti jaoks välja võitja ning siis selguvad ka lõplikud ehitushinnad.



«Läbirääkimised loodame lõpetada aprilli jooksul. Millal peale seda siis päris tööks läheb, sõltub sellest, kui kiiresti teeb riik nendele projektidele rahastamisotsused.



Kui need otsused tulevad ruttu, siis vastavalt saadud pakkumistele saavad kõik need seitse projekti juba sellel aastal ka valmis,» avaldas Harjo lootust.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles