Selverite kasum kukkus enam kui kolmandiku võrra

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Puusepp
Raul Puusepp Foto: Toomas Huik

Tallinna Kaubamaja Selverite segmendi kasum kukkus kolmandas kvartalis 36 protsenti 2,4 miljoni euroni, teatas ettevõte börsile. Tallinna Kaubamaja kontserni kasum kokku langes 13,4 protsenti 6,2 miljoni euroni.

Selverite ehk supermarketite segmendi käive kasvas 6,4 protsenti 87 miljoni euroni ning kontserni käive kaheksa protsenti 124,7 miljoni euroni.

«Kolmas kvartal kujunes esimese kolmveerand aasta lõikes parimaks kvartaliks - käibe kasv hoogustus, kontserni kasuminäitajad vastasid meie ootustele,»  sõnas Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp pressiteates. «Käibe kasvu toetasid nii hooaja lõpu sooduskampaaniad ja uute kaupluste avamine, edukalt kulges viimasel kolmel kuul ka automüük,» lisas ta.

Teisalt märkis Raul Puusepp, et uute kaubanduspindade lisandumine turule on märgatavalt suurendanud konkurentsi eri kaubandusettevõtete vahel ning samuti hindade osas, mistõttu on sattunud surve alla kaupmeeste kasumiteenimisvõime. Sarnaselt üldistele suundumustele on kasvanud kontsernis tööjõukulud ja muud tegevuskulud kiiremini kui käive.

«Igal juhul on tegemist klientidele soodsa olukorraga ning kaupmeestele vastupidiselt pingelisemaks muutva ajajärguga,» toonitas Puusepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles