Lätlane Eesti Energias

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Käo
Jüri Käo Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia nõukogu esimehe, suurettevõtja Jüri Käo osalusega firmad valisid aprilli algusest endale elektrimüüjaks Läti riikliku energiakompanii Latvenergo. Sama otsuse tegi Eestis nii mõnigi teine firma.


Praegu kukub asi välja nii, et Eesti Energia ärihuvide eest seisma pandud ettevõtja annab oma firmade kaudu tunnistust selle kohta, et konkurendid on tõhusamad kui meie energiafirma.



Lätlaste osa Eesti turul jääb alla viie protsendi tarbimisest. Eesti Energia osa on samuti kõrgem kui firma seatud eesmärk – kaks kolmandikku turumahust. Nii et kaotatud pole justkui midagi. Aga kui isegi nõukogu juht leiab, et konkurent teeb parema pakkumise, siis midagi peab mäda olema.



Läti elektrit ei maksa ka ületähtsustada, sest kui suurvesi on Daugava veehoidlaist taas merre voolanud, tuleb lätlastel mujalt elekter osta. Ja see koht võib olla ka Narva elektrijaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles