Swedbank sulgeb ennetuseks ilma kiibita MasterCardi krediitkaardid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediitkaardid.
Krediitkaardid. Foto: JIM BOURG/REUTERS

Swedbank sulgeb võimaliku kuriteokahtluse tõttu täna ligi 7000 magnetribaga ilma kiibita MasterCardi krediitkaarti, et välistada nende kuritarvitamine.


Swedbanki väikefinantseerimise osakonna juhataja Ago Samma sõnul puudutab tänane kaartide sulgemine kahte protsenti krediitkaardiomanikest. «Sulgemine puudutab ainult neid MasterCard krediitkaarte, millel on peal ainult magnetriba,» selgitas Samma.

Pangale on teatavaks saanud informatsioon, et sellist tüüpi kaartide vastu on algatatud rünnak. «Klientide kaitsmiseks ongi alustatud nende kaartide sulgemist,» sõnas Samma.

«Neid MasterCardi omanikke, kelle krediitkaardil on lisaks magnetribale ka kiip, antud sulgemine ei puuduta. Ka ei puuduta see ühegi VISA kaardi omanikku, kuna seal on kõik kaardid varustatud turvalise kiibiga,» lisas Samma.

«Swedbank lõpetas ainult magnetribaga kaartide väljastamise juba kolm aastat tagasi. Täna suletavate kaartide näol on tegemist on nö vana tüüpi kaartidega, millede kehtivusaeg hakkab kohe lõppema,» märkis Samma.

Kõiki eelpoolnimetatud tüüpi kaardi omanikke on pank kaardi sulgemisest teavitanud. Suletud kaardid asendatakse turvaliste kiibiga kaartide vastu tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles