Sandor Liive käis Lõuna-Koreas põlevkivi propageerimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Sandor Liive.
Eesti Energia juht Sandor Liive. Foto: Toomas Huik

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive tutvustas Lõuna-Koreas toimuval ülemaailmsel energeetikakongressil põlevkivi kui maailmas alternatiivi pakkuva kütuse potentsiaali, teatas Eesti Energia.

Kongressi sõnavõtus prognoosis Liive, et põlevkivi laiaulatuslik kasutusele võtmine toob lähikümnendil kaasa kolmanda energiarevolutsiooni põlevkivivarudega piirkondades, kus ei ole naftat ega gaasi.

«Uute kütuste kasutamisel on viimasel kümnel aastal toimunud kaks suuremahulist revolutsiooni. Esiteks hinnati Kanada õliliivad maailma suuruselt teiseks vedelkütuste varuks, teiseks laienes USA-s kildaõli ja -gaasi tootmine niivõrd suureks, et kildagaas alandas dramaatiliselt gaasi hinda USA turul,» rääkis Liive.

Põlevkivi kasutamine võimaldab tugevdada gaasi- ja naftavarudeta riikide varustuskindlust mõistlike kulude ja prognoositava keskkonnamõjuga, tuues ressursi omanikule märkimisväärset tulu. Paneeldiskussioonis võrreldi põlevkivi kahe traditsioonilise ja suure kasvupotentsiaaliga naftapiirkonna, Mehhiko ja Angoolaga. Sandor Liive näitas, et Eesti põlevkivist toodetud vedelkütus suudab edukalt konkureerida sügavale avamerre rajatavate keerukate naftatootmise projektidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles