Meremehed nõuavad täna hoiatusstreigiga Tallinkilt palgatõusu

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisilaevad GALAXY, SUPERSTAR ja ROMANTIKA Tallinna sadamas.
Tallinki reisilaevad GALAXY, SUPERSTAR ja ROMANTIKA Tallinna sadamas. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Täna kell 13-14 korraldavad Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) koos Tallinki usaldusisikutega hoiatusstreigi, et nõuda laevakompaniilt välja paremad palgatingimused.


Ametiühingu juhid rääkisid reedesel kohtumisel, et Tallink ei hooli oma töötajatest ja palgaläbirääkimiste asemel hoopis survestab neid, kirjutab

Äripäev

.

«Tallink investeerib väljapoole laevandust, hotellidesse ja mujale, kuid Eesti lipu all sõitvad meremehed, töötajad kannatavad,» lausus EMSA aseesimees Jüri Lember. «Me ei ole sellega rahul. Tallinkil on venitamistaktika ja nad ei käitu mõistlikult. Enn Pant on öelnud, et see on ametiühingute mäng, kuid see ei ole seda. See puudutab töötajaid.»

EMSA nõuab töötajate võrdset kohtlemist Eesti lipu all sõitvatel laevadel. Tulenevalt 2006. aastal Superfastidele sõlmitud palgaleppest erinevad sama tööd tegevate laevapere liikmete palgad sõltuvalt ametikohast 20 kuni 200 protsenti.

Vaatamata Tallinki negatiivsetele tulemustele III kvartalis on firma käive kasvanud ja reisijate arv jäänud samaks. Ametiühingu sõnul ei vähenda nõue ettevõtte konkurentsivõimet, vaid parandab seda, tagades teeninduskultuuri ja ohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles