Elion keskendub tänavu IPTV uuendustele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan.
Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan. Foto: Liis Treimann.

Elion tutvustas täna uuendusi, millega on kavas sel aastal oma digi-TV kliente üllatada, muu hulgas avaneb klientidele võimalus soovitud saateid n-ö võrku salvestada.


Elioni tehnoloogiadirektori Kalev Reiljani kinnitusel keskendub ettevõte sel aastal eeskätt IPTVga (ehk internetivõrgus edastatava digitaaltelevisiooniga) seotud uuendustele.

Reiljani sõnul on juba praegu Elioni klientidele kättesaadav uus internetikeskkond minukava.ee, mis on seotud ettevõtte IPTVga.

Kõnealusel veebiküljel saab klient kontrollida ja juhtida oma IPTV keskkonda, vaadata telekava, tutvuda saadete ja filmide soovitustega, teostada nn otsisõna põhiseid otsinguid ning jälgida seda, millised on hetkel vaadatuimad saated.

Lisaks on võimalik minukava.ee's panna soovitud saadetele meelespea (digi-TV kliendile kuvatakse teleekraanil meeldetuletus soovitud saate alguse kohta), samuti avaneb klientidele võimalus nimetatud veebiküljel oma digi-TV keskkonda sel moel juhtida, et panna näiteks soovitud filme või saateid salvestama.

Veebruaris hakkas ettevõte oma klientidele pakkuma salvestavat digiboksi, mis võimaldab kuni 74 tunni ulatuses (160 GB ulatuses) digitaalset salvestust.

Samas avaneb ka uus võimalus, millega saab soovitud saateid ja filme ka otse n-ö võrku salvestada.

«Selle asemel, et osta endale kallis digiboks, on mugavam ja soodsam seda teha (salvestada - toim.) võrgus. Salvestusteenust on võimalik iga digiboksiga kasutada,» selgitas Reiljan.

Tema sõnul saab võrgupõhine salvestusteenus olema kuutasuline, mille hind sõltub juba kasutatavast mahust.

Uuendusi jagub Elionil veel. Näiteks toob ettevõte telefoniteenuse teleekraanile. Nii on kliendil võimalik teleekraanile kuvada talle tehtud vastamata kõned, jälgida ekraanil viimaste kõnede registrit või oma isiklikku telefoniraamatut.

Ka muutub võimalikuks teleri puldiga telefonikõne alustamine: teleri ekraanil saab klient valida oma kontaktide seast numbri, misjärel heliseb kliendi enda telefon. Toru võttes ühendatakse klient valitud kontaktiga.

Kõigele lisaks saavad Elioni kliendid hakata saatma digi-TV vahendusel oma sõpradele-tuttavatele õnnitlusi ja digitaalseid sünnipäevakaarte otse soovitud isiku teleekraanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles