Kümned tuhanded inimesed pole tulusid veel deklareerinud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulude deklareerimise viimane päev 2009. aastal MTA Endla tänava teenindussaalis.
Tulude deklareerimise viimane päev 2009. aastal MTA Endla tänava teenindussaalis. Foto: Liis Treimann.

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab meelde, et täna on viimane päev esitada 2009. aasta tuludeklaratsioone, MTA andmetel on laekumata veel kümned tuhanded deklaratsioonid.


Täna hommikuks oli MTAle esitatud 535 574 tuludeklaratsiooni, millega on oma tulu deklareerinud kokku 619 400 inimest. Ameti prognoosi kohaselt võiks tänavu kokku olla umbes 677 000 deklareerijat.



Füüsilisest isikust ettevõtjaist, kellele tuludeklaratsiooni esitamine on kohustuslik, on oma tulu deklareerinud ligi 39 000 isikut, amet ootab FIE-delt kokku aga üle 54 000 deklaratsiooni.



Samuti peavad deklaratsiooni kindlasti esitama inimesed, kes on saanud tulu välismaalt, kes soovivad väärtpaberite võõrandamisest saadud kahju maha arvata järgnevatel aastatel väärtpaberite võõrandamisest saadud kasust jt.



Tagastatav tulumaks on seni esitatud deklaratsioonide alusel ligi 1,7 miljardit krooni, juurde makstav tulumaks 172 miljonit krooni.



MTA on tänaseks tagastanud 339 064 deklaratsiooni alusel üle 1,33 miljardi krooni enammakstud tulumaksu.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles