Peep Aaviksoo: ümbritsege end targemate inimestega!

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aaviksoo
Peep Aaviksoo Foto: Pm

«Kui juht kasutab treenerit, siis see oleks justkui nõrkuse näitaja ja sellest pigem ei taheta rääkida,» rääkis juhtimistreener Peep Aaviksoo Pärnu Juhtimiskonverentsil. «Tark ehk laisk juht ümbritseb end endast targemate inimestega. See on minu siiras soovitus kõigile juhtidele!».

Aaviksoo sõnul tundub paljudele tippjuhtidele, et kui nad on saanud endale mõnusa kabineti, siis nad nagu olekski tippu jõudnud. «Juht ei ole see, kes käsib ja keelab, vaid see, kes motiveerib, kellesse usutakse ja kellega koos ollakse valmis teema suuri asju,» rääkis Aaviksoo. «Aga nt Fortune500 tippjuhtidest kaotavad kolmandik oma töö vähem kui kolme aastaga. Ehk et nad pole head juhid.»

Oluline on see, et tööl oleks fun ja et inimesed tahaksid sinna tulla, rääkis Aaviksoo. See aga on väga palju just tippjuhtide teha. Kõiki liidreid iseloomustab tema sõnul see, et nad teavad, kuhu lähevad ja neil on järgijaid. «Kui järgijad puuduvad, siis ilmselt sinusse ei usuta,» ütles Aaviksoo. «Head juhid inspireerivad oma järgijaid neid usaldama, aga väga head juhid inspireerivad oma järgijaid usaldama iseennast.»

Aaviksoo sõnul on ülioluline, et juhil oleks kõrge eneseusk, sest kui ta endasse ei usu, ei usu ta ka oma ettevõttesse ja miks peaks siis keegi üldse temasse uskuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles