Liitude hinnangul ei peaks müügimaksus erandeid olema

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügimaks ähvardab pealinna ärides hindu tõsta.
Müügimaks ähvardab pealinna ärides hindu tõsta. Foto: Toomas Huik

Kaupmeeste Liit ning Kaubandus-Tööstuskoda tegid Tallinna linnale ettepaneku müügimaksu osas erandid tegemata jätta, kehtestada müügimaksu määr ühest protsendist madalam ja plaanitust hiljem.

«Kaubanduskoja ettepanek Tallinna linnavolikogule jätkuvalt on seda määrust 1. juunist 2010 mitte kehtestada, aga kui see kehtestatakse, siis ilma nende erisusteta,» rääkis Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Siim Raie «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Kui imikutoit jääb praeguse seisuga müügimaksust vabaks, siis laste riided ja mänguasjad mitte ning kaupmeestes tekitavad erandid müügimaksu määruses suurt segadust. Kaupmeeste arvates võiks müügimaks olla ka madalam kui üks protsent.

Eesti Kaupmeeste Liidu juhatuse liikme Enn Parel rääkis, et sellisel juhul oleks ka hinnatõus oluliselt väiksem ja osaliselt võib-olla ettevõtete poolt allaneelatav, kuigi kaubandusettevõtted on täna kahjumis.

Tallinna ettevõtlusameti juht Kairi Teniste lubas kaupmeeste ettepanekuid kaaluda, 8. aprillil on müügimaksu määrus arutlusel Tallinna volikogus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles