Unibet: praeguste seadustega pole Eesti netikasiinoturul tegutsemine otstarbekas

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino.
Kasiino. Foto: Liis Treimann

Varem Eesti turul tegutsenud, kuid nüüd maksuameti keelatud lehekülgede nimekirja sattunud Unibeti esindaja sõnul ei ole Eesti turg nii suur, et rahvusvahelised ettevõtted siin litsentsi taotlema hakkaksid

Eestis rahvusvahelist netikasiino ja spordiennustuse teenust pakkuvat Unibeti esindava Toomas Tamre sõnul on siin umbes 35 000 – 40 000 pokkerimängijat, kes moodustavad lõviosa kaughasartmänguteenuse kasutajatest.

«Tänase kehtiva seadusega ja maksudega on kahtlane, kas tasuks ära Eesti turule tulla,» tõdeb Tamre ning toob näiteks, et kui turg jaguneks kuue või seitsme tegija peale ära, poleks ettevõttel siin enam otstarbekas tegeleda.

Unibet, nagu ka paljud teised maksuameti keelu alla sattunud teised rahvusvahelised pokkeritoad, ei ole seni veel Eestis litsentis taotlenud. Tamre sõnul arutelu sel teemal käib ning otsus tuleb lähiajal.

Uue hasartmänguseadusega tekkinud olukorda kirjeldades, nendib Tamre et on kaks kaotajat ja üks võitja.

«Kaotaja on Eesti riik, kuna kasiinoettevõtted toovad raha riiki, nii spordile kui ka meediale,» nendib Tamre. Ta toob näiteks, et peamiselt spordiennustusele keskendunud Unibet on Eesti jalgpalli ja noortetöösse panustanud miljoneid kroone. Unibet on ühtlasi Nõmme Kalju jalgpalliklubi suurtoetaja.

Seni siin tegutsenud netikasiinode blokeerimisega kaob nende ettevõtete huvi ka meediaväljaannetes reklaami osta.

«Teised kaotajad on pokkerimängijad ning seda esiteks turvalisuse küsimustes. Turvalisem on siiski rahvusvahiline ettevõte, mille omanikud on pangad ja kindlustusseltsid läbi oma fondide, kui mingi üksik tegutseja,» arvab Tamre.

Teiseks kaotavad pokkerimängijad tema sõnul seetõttu, et monopoli seisus ei pakuta mängijatele nii häid tingimusi, mida konkurents muidu välja pressiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles