Putin nõustus arutama Ukrainale müüdava gaasi hinda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitransiitjaam.
Gaasitransiitjaam. Foto: AP / Scanpix

Venemaa on valmis arutama Ukrainale müüdava gaasi hinda, kinnitas valitsusjuht Vladimir Putin pärast eilset kohtumist Ukraina kolleegi Mõkola Azaroviga.


«Leppisime kokku, et meil pole suletud teemasid. On parem, kui vaatame oma suhetele kompleksselt. Me hakkame seda asja arutama ja sellest, kuhu me välja jõuame, teavitame hiljem,» rääkis Putin

Lenta.ru

vahendusel.

Vene peaministri sõnul tuleb suhted gaasi vallas luua täpsete õigusprintsiipide alusel ja pidada rangelt kinni kõigist lepetest, et tagada kõigi
gaasitranspordisüsteemide stabiilne töö.

Azarov märkis, et ei pea Gazpromi ja Naftogaz Ukrainõ vahelisi lepingutingimusi õiglaseks, kuid märtsi tarnete eest makstakse siiski tähtajaks ehk 7. aprilliks.

«Me täidame täpselt kokkuleppeid, mis Ukraina jaoks pole just eriti õiglased, kuna need on allkirjastatud majandussubjektide tasemel,» rõhutas Ukraina peaminister.

Azarov rääkis, et Ukraina tegi Venemaale ettepaneku teha koostööd tosinas majandusprojektis, sealhulgas ka tuumaenergia, kosmose ja lennukiehituse vallas, et elavdada kahe riigi omavahelist koostööd.

Vene gaasimonopol Gazprom ja Naftogaz Ukrainõ sõlmisid kümneaastase lepingu 19. jaanuaril 2009. Kokkulepe eeldab, et alates 2010. aastast minnakse turuhindadele üle gaasi ja läbi Ukraina territooriumi kulgeva transiidi osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles