Jaotusvõrk tõmbab ääremaal rikkebrigaade koomale

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Energia tütarfirma Jaotusvõrk on koondanud inimesi Viljandimaa äärealade avariibrigaadidest ning seepärast võib rikete kõrvaldamiseks kuluv aeg pikeneda.

1. juulist lõpetas töö Võhma kaheliikmeline avariibrigaad ning koondati sealne meister, samast kuupäevast kaotas koha üks Abja rikkebrigaadi töötaja, kirjutab Sakala.

Teine mees jäi seal küll ametisse, ent kuna liinitöid üksinda teha ei tohi, viiakse ta tõenäoliselt üle Viljandisse. Meister jääb Apja esialgu siiski alles.

Jaotusvõrgu juhataja Margus Uudami sõnul piiratakse ümberkorraldustega püsikulude kasvu.

«Viimaste läbirääkimiste tulemusena regulaatoriga (elektri hinda kooskõlastav konkurentsiamet - toim.) jäi palgakulutustele piisav kate puudu,» põhjendas ta.

«Seega on töötajate arvu vähendamine seotud vajadusega kulud kokkulepituga vastavusse viia.»

Sakalaga vestelnud Eesti Energia töötajad, kes eelistasid oma nime lehes mitte avaldada, nägid rikkebrigaadide koondamises ohtu kodude elektriga varustamisele.

«Rahval läheb elu raskemaks,» tõdes üks spetsialist. «Kes teab, kui kaua inimesed katkestuse korral vooluta peavad olema. Normaalse ilmaga pole asi muidugi hull, aga kui kõvem tuul tuleb, siis on jama lahti.»

Margus Uudam kinnitas, et brigaadide arvu vähendamisest hoolimata saab Jaotusvõrk voolukatkestuste likvideerimisega piisavalt kiiresti hakkama ka suurema tormi korral.

Selleks on sõlmitud lepingud koostööpartneritega, kes Jaotusvõrgu meestele appi tulevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles