ITL: Eestis pööratakse IT kasutuselevõtule vähe tähelepanu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITLi president Taavi Kotka.
ITLi president Taavi Kotka. Foto: Sille Annuk.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) presidendi Taavi Kotka arvates näitab täna avaldatud maailma infotehnoloogia raport selgelt valdkondi, milles Eesti on võrreldes teiste maailma juhtivate riikidega viimastel aastatel oma konkurentsieelist kaotamas.


Kotka hinnangul on Eesti era- ja avaliku sektori tähelepanu infotehnoloogia kasutuselevõtule uuringu kohaselt viimastel aastatel märkimisväärselt vähenenud.



Samas kui majanduslikult kiiresti arenevad riigid tähtsustavad üha enam IKT (info- ja kommunikatsioonitehnoloogia) rolli majanduskasvu toetamisel, on Eesti ühiskond IT olulisust alahinnanud.



ITLi juhatuse liikme Enn Saare arvates tuleb pöörata tähelepanu ja soodustada infotehnoloogia senisest aktiivsemat kasutuselevõttu ärisektoris.



«Mitmete näitajate poolest on Eesti ärisektor maha jäänud just uute IT lahenduste kasutuselevõtus võrreldes edukate riikide firmadega.



Uue tehnoloogia kasutuselevõtt on aga üks olulisematest võimalusest ettevõtte tootlikkuse ja seeläbi ka konkurentsivõime kasvuks,» lisas ta.



Euroopa Liidu statistika järgi tuleb üle 50 protsendi EL riikide majandusharude efektiivsuse kasvust just tänu IT lahenduste rakendamisele.



Infotehnoloogia raport näitab ka kiire ja kõikjal kättesaadava internetiühenduse olulisust kogu riigis.



Eestil on selles osas lähiaastatel kindlasti oodata tänase olukorra paranemist, kui töösse rakendub üle-Eestilise kiire internetivõrgu EstWin rajamise projekt, millega alustatakse juba kevadel.



Ka Eesti majanduskeskkond on võrreldes teiste riikidega viimastel aastatel kaotanud oma konkurentsivõimes - eelkõige seisneb see kvalifitseeritud tööjõu kõrges maksutasemes ettevõtete jaoks, optsioonide maksustamine jne.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles