Raudteelaste ametiühingu juht: plaanime suuremat piketti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö raudteel on raske.
Töö raudteel on raske. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Raudteelaste ametiühingu juht Oleg Tšubarov ütles, et kui tänasest väikesest piketist ei piisa, võivad ametiühingud pensioni küsimuses ka suurema väljaastumise teha.


«Vaatame, kuidas riigikogu istung läheb ja valmistume suuremaks piketiks,» lausus Tšubarov.

Tema sõnul on ametiühingute taga suur hulk rahvast, sest kahe nädalaga korjati pensioniea tõstmise vastu 8000 allkirja.

Põhiargument, miks pensioniiga tõsta ei tohiks, on tema sõnul meie inimeste kehv tervis, mistõttu paljud ei peagi pensionieani vastu. «Vedurijuhi või raudteemehaaniku töö eeldab tugevat tervist,» nentis ta.

Pensionireformi on valitsus tema hinnangul alustanud valest otsast ja tervikuga keegi sellega ei tegele. Vaja oleks üle vaadata pensionide indekseerimine ja nende arvutamise valem.

Tšubarovi sõnul seejuures valetatakse, et pensionär ei või töötada, kui tegelikult võib. «Kui meil oli majanduskasv, siis pensionärid töötasid ja mingit probleemi polnud, see tekkis nüüd, majanduslanguse ajal, kui oli vaja raha leida.»

Ametiühingujuhi sõnul peaks valitsus keskenduma hoopis sellele, kuidas luua töökohti, et noored Eestist ära ei läheks. Pensioniea tõstmine neid kindlasti siin kinni ei hoia, leidis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles