Saksamaa seab Kreeka abistamisele karmid tingimused

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel.
Saksamaa kantsler Angela Merkel. Foto: UPPA/Photoshot/SCANPIX

Saksamaa teatas eile, et teiste võimaluste ammendumisel nõustuvad nad Kreekale antava Euroopa Liidu finantsabiga, kuid seda ainult juhul, kui protsessi kaasatakse ka Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ning eurotsooni partnerid kinnitavad karmimad eelarvedistsipliini reeglid.


Reuters kirjutab Saksamaa kantsleri Angela Merkeli meeskonda kuuluva ametniku sõnadele tuginedes, et Saksamaa seatud tingimused näevad ette, et Kreeka saaks finantsabi juhul, kui riiki enam finantsturgudel jutule ei võeta, IMF teeb päästeplaani suure panuse ning Euroopa Liidu liikmesriigid nõustuvad eelarvedistsipliini tagamiseks täiendavate meetmetega.

Euroopa keskpanga president Jean-Claude Trichet ning Eurogroupi juht Jean-Claude Juncker on varem öelnud, et IMFi päästeplaani kaasamine annaks  euroliitu kahjustava signaali, justkui ei tuleks liit ise oma probleemide lahendamisega toime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles