Ametiühingud kutsuvad homme piketile

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionäride pikett Toompeal.
Pensionäride pikett Toompeal. Foto: Peeter Langovits

Ametiühingute keskliidu juhatus otsustas saata valitsusele ja tööandjate keskliidule üleskutse alustada kolmepoolseid läbirääkimisi pensionikindlustuse tuleviku küsimustes, ühtlasi kutsutaks inimesi homme riigikogu ette välkpiketile.


Ametiühingute keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul on vajadus kolmepoolseteks läbirääkimisteks äärmiselt terav, kuna plaanitavad seadusemuudatused mõjutavad täna ja tulevikus sadu tuhandeid töötajaid ja tööandjaid.



«Saatsime 17. veebruaril riigikogu fraktsioonidele ja sotsiaalkomisjonile arupärimise, kuidas kavatsetakse lahendada mitmeid pensioniea tõstmisega kaasnevaid probleeme, kuid pole tänaseni tagasisidet saanud. Lisaks salastas sotsiaalministeerium sooduspensionide seaduse muutmise eelnõu, mis puudutab paljude kutsealade esindajaid. Kartes töötajate ja ametiühingute õigustatud kriitikat, ei julge valitsus sellega avalikkuse ette tulla,» lausus Taliga.



Ametiühingute keskliidu hinnangul peab enne pensioniea tõstmist ning soodus- ja eripensionide süsteemi reformimist töötama välja kompenseerivad meetmed muudatustega tekkivate probleemide leevendamiseks. Keskliit leiab, et tuleb kehtestada kohustuslik tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustus tervislikuma töökeskkonna tagamiseks ning töötada välja eakate erivajadusi arvesse võttev ümberõppe- ja koolitussüsteem. Samuti vajab põhimõttelisi muudatusi pensionivalem.



Et väljendada oma jätkuvat vastuseisu pensioniea tõusu kavandavale seaduseelnõule, kogunevad ametiühingujuhid homme kell 13.30 riigikogu ette välkpiketile.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles