James Bond koos omanikuga müügis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian Fleming
Ian Fleming Foto: Wikipedia.org

Time Warner pakub James Bondi filmide omaniku Metro-Goldwyn-Mayeri varade eest sularahas 1,5 miljardit dollarit.

Time Warner on CNNi ja Time Inc ajakirjade grupi omanik ning Hollywoodi suurima filmiportfelli valdaja. Nad usuvad, et võivad MGMi filmid oma müügivõrgu ja tasuliste TV-firmadega rajatud kontaktide kaudu head kasumit teenima panna.

MGMil on kukil 3,7 miljardi dollari suurune võlakoorem, mis tekitati, üritades end 2005. aastal Sony juhitud konsortsiumilt välja osta. Huvi MGMi vastu oli esialgu suur nii Hollywoodis kui väljaspool ning ostusoovist andsid teiste hulgas märku News Corp, Liberty Media ja AT&T. Kui möödunud reedel tähtaeg kätte jõudis, oli pakkujaid järel vaid kolm.

MGM kinnitas, et on saanud mitmeid pakkumisi ning vaatab nad kõik paari nädala jooksul läbi. Samas ei välista nad ka iseseisva firmana jätkamist.

Stuudio unistas pakkumistest 2 miljardi dollari tasemel, kuid väljakäidud summad jäid 1,2-1,5 miljardi dollari vahemikku. Seetõttu on õhus ka võimalus, et MGMi võlausaldajad üritavad kiiret odavmüüki vältida ja eelpakendatud pankroti peale välja minna.

Reutersi andmetel tegid alguselt pakkumisi ka Lions Gate ning USA tööstusgrupi Access Industries omanik Len Blavatnik. Teise ringi pakkumised ei ole siduvad.

Stuudio on oma suurte võlakohustustega raskustes, kuna sai filmitööstust tabanud DVD-müügi kokkuvarisemise tõttu kõvasti räsida.

Samas sütitas olemasolevate ja tulevaste Bondi-filmide omanik ning hetkel «Kääbikust» filmi väntav MGM siiski paljudes vähemalt korraks ostukire.

Läbirääkimiste lähedal seisvate allikate sõnul on Time Warneri positsioon oksjonil osalejate seas kõige tugevam, 2009. aasta lõpu seisuga on neil sularahavaru ligikaudu 5 miljardit dollarit.

Alternatiivina on MGM uurinud võimalusi oma 31. märtsil tasumisele kuuluvate pangalaenude tähtaegu pikendada. Ühtlasi üritaks firma pikendada oma 8. aprillil lõppevat krediidiliini lepingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles