Ansip: kriis on hakanud eemalduma

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: MARKO MUMM/PM/SCANPIX BALTICS

Kriis on hakanud oma kõige sügavamast madalpunktist selgelt eemalduma ning majandus on pööramas kasvule, kinnitas peaminister Andrus Ansip riigikogu arupärimistele vastates, jättes siiski prognoosimata, millal tööpuudus vähenema võiks hakata.


Ansip märkis, et eelmise aasta viimases kvartalis kasvas meie sisemajanduse kogutoodang kolm kuud varasema ajaga võrreldes 2,5 protsenti ehk kõige rohkem kogu Euroopa Liidus.

Ansip märkis, et majanduse tõusule pöördudes kasvavad tootmismahud, kuid kuna majanduslanguse tingimustes ei ole ka need inimesed, kes tööd kaotanud ei ole, 100-protsendiliselt hõivatud. Seega tootmismahtude kasvades rakendatakse ettevõtetes juba olemasolevad töötajad täiskoormusega tööle ning alles seejärel mõeldakse uute töötajate palkamisele. «See on seaduspärasus kõikides majanduskriisides,» lausus Ansip.

Tema sõnutsi on majanduskasvu taastumise ning uute töötajate palkamise vaheline ajaline nihe erinevates kriisides olnud erinev, mistõttu on raske prognoosida, milliseks see kujuneb meil ning millal hakkavad uudised välismaiste ettevõtete tootmise Eestisse kolimisest väljenduma ka meie tööturu statistikas.

Samas on töötute arv peaministri sõnul stabiliseerunud. «Võrreldes poole aasta taguse ajaga on töökohtade pakkumine hoopis teisest klassist,» ütles Ansip.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles