Läti uute autode turu taastumine võib võtta kuni kümme aastat

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabid Riia autopoes.
Saabid Riia autopoes. Foto: Reuters / Scanpix

Võib kuluda 7-10 aastat enne kui Läti uute autode turg taastub, tõdes Honda müügiga tegeleva Bensons auto omanik Maris Bensons.


«Nõudlus uute autode järele taastub väga visalt,» vahendab Läti uudisteagentuur LETA ärimehe majandusportaalile Nozare.lv öeldut. Bensonsi sõnutsi taastus turg 1998. aasta Vene kriisist kahe aastaga, 1995. aasta panganduskriisist taastumisel oli sama lugu. «Seda loogikat järgides on tõenäoline, et praegusest kriisist taastumine võib võtta 7-10 aastat,» usub Bensons.

Teisest küljest võib taastumine ka kiiremini toimuda, kui võtame aluseks müügi 1000 elaniku kohta, sest elanikke jääb vähemaks, tõdes ta.

Bensonsi sõnutsi toimuvad maailma autoturul suured muutused ning autotootjad arendavad üha enam nende endi osalusega müügistruktuure. See tähendab, et diilerite roll autoturu väheneb. Sellega seoses väheneb ka nende vastutus ning kasumi teenimise võime.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles