Eesti Posti kinnisvaramüük on olnud edukas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna postimaja.
Tallinna postimaja. Foto: Peeter Langovits

Eesti Post on selle aasta esimese kolme kuuga müünud avalikul enampakkumisel kuus kinnistut, sealhulgas Tallinna postimaja, mullu võõrandati seitseteist kinnistut.



Eesti Posti eesmärk on olla rentnik ning mitte tegeleda kinnisvaraarendusega. «Ettevõtte põhitegevuse seisukohalt on suurte pindade omamine ja korrashoidmine ebaotstarbekas. Aastatega on muutunud ettevõtte logistilised vajadused ja suunad, mistõttu paljud kinnistud ei vasta enam meie vajadustele. Samas on uute sobilike üüripindade leidmine tunduvalt lihtsam ja kulud väiksemad kui veel mõni aasta tagasi,» kommenteeris kinnistute müüki administratiivdivisjoni juht Kaido Padar.

Sellel aastal on võõrandatud kinnistud Tallinnas, Jõhvis, Haapsalus, Arukülas, Maaritsas ja Nõunis.

Kinnistute müügist saadav raha investeeritakse logistikateenuste arendamisesse Eestis, Lätis ja Leedus. «Paljud Eesti Posti kliendid vaatavad Baltikumi ühtse turuna, selleks tuleb meil luua aga kogu regioonis ühtne võrgustik. Laienemine eeldab ka rahvusvahelise partneri kaasamist, et liigutada kaubavoogusid Euroopa suunal ja üle maailma,» rääkis juhatuse liige Aavo Kärmas.

Postkontorite võrgu ümberkorraldamisega on viimase kahe aasta jooksul avatud 15 postkontorit kaubanduskeskustes.

Eesti Postil on 86 kinnistut üle Eesti. Hetkel käivad läbirääkimised võimalike ostjatega veel viie objekti müügi osas.

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles