Maailma lahedaima ettevõtte juht: raha ja positsioon pole alati kõige tähtsamad

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahast ja positsioonist on töötajatele olulisemad hoopis muud väärtused. Eeldusel muidugi, et palk on elamisväärne. Pilt on illustratiivne.
Rahast ja positsioonist on töötajatele olulisemad hoopis muud väärtused. Eeldusel muidugi, et palk on elamisväärne. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

«Tipptalendid ei otsi alati mitte positsiooni ja raha, vaid neid nelja asja: võimalust kasvada, õnnetunnet, külluslikkust ja tähenduslikkust,» ütles ettevõtte Mindvalley juht Vishen Lakhiani Pärnu Juhtimiskonverentsil. Ta lisas, et õnnelik töötaja tähendab pühendunumat ja tulemuslikumat töötajat.

Lakhiani asutas oma ettevõtte 2003ndal aastal 700 dollariga. Täna on ettevõtte aastatulu 20 miljonit dollarit ning Mindvalleyt on nimetatud maailma üheks demokraatlikumaks ja lahedamaks töökohaks. Tegemist on esimese Aasia ettevõttega, mis on pälvinud nii kõrge tunnustuse.

Ometi polnud Mindvalley algus nii paljulubav, kuna Malaisias on tõsiseks probleemiks ajude väljavool. Lakhiani otsustas mitte keskenduda probleemile, vaid luua uus mudel – muuta Kuala Lumpur maailma parimaks töökohaks. Nii ka läks. Täna laekub Mindvalleysse tuhandeid motivatsioonikirju, mille tegemiseks on kulunud sadu töötunde.  

Kuidas aga luua ettevõtte, kuhu joostakse tormi? Lakhiani tõi välja, et edu algab mõistmisest, mida töötajad tegelikult tahavad.

Just arenemine on Mindvalley DNA oluline osa. Juhid näevad oma peamist rolli töötajate kasvatamises ning näiteks toimub iga kuu esimesel reedel õppimispäev, mis pühendatakse lugemisele ja eneseharimisele. Raamatuid saab seejuures Amazonist Mindvalley kulul osta piiramatu summa eest. Ühtlasi moodustab Mindvalley meeskond ühtse tööpere, kellega koos käiakse reisimas, pidutsetakse ja tähistatakse võite, ning ettevõttes on eraldi üksus töötajate üllatamiseks.

«Õnnelikkus on uus produktiivsus ja töökoht on kui mänguväljak täiskasvanutele,» võttis Lakhiani kokku Mindvalley filosoofia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles