Jõhvi aherainemägi läheb taaskasutusse

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tänaseks on alustatud 36 meetri kõrguses mäes sisalduva 562 000 tonni materjali ümbertöötlemiga, umbes 70 protsenti mäest on aherainekillustik.


«Manuflex Ehitus OÜ eraldab põlevkivi, purustab aherainematerjali ja toodab mitmes fraktsioonis killustikku, mida on võimalik kasutada erineval otstarbel - ehituste alustäitena, väikese koormusega teede ja platside rajamisel» ütles SA Jõhvi Tööstuspark juhatuse liige Teet Kuusmik.



Aherainemäed asuvad kilomeetri kaugusel Narva- Tallinn maanteest. Seega on logistika väga mugav materjali kasutamiseks.



«Aherainemäed annavad meile võimaluse võtta uuesti kasutusele materjal, mis on maapõuest paarkümmend aasta tagasi välja toodud ning kasutada ressursse loodussõbralikult,» lisas Kuusmik.



SA Jõhvi Tööstuspark asutati Jõhvi Linnavalitsuse poolt 31.detsembril 2003.a.

Põhitegevusaladeks on ettevõtlusalane nõustamine, kinnisvara arendamine, tootmispindade üürimine, äriinkubatsiooniteenuste pakkumine, koolituste korraldamine jne.

SA-le Jõhvi Tööstuspark kuulub 25 hektari suurune maa-ala Jõhvi linna territooriumil.

Koostatud on detailplaneering ning maa-ala on jaotatud 26 kinnistuks (sihtotstarve tootmismaa), suurusega 1500 kuni 6000 m².

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles