Jaemüük vähenes

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Kaupade jaemüük oli juunis 4,8 miljardit krooni - püsivhindades 7 protsenti vähem kui aasta tagasi, teatab statistikaamet.


Müügi langusele avaldas suurt mõju toidukaupade kiire hinnatõus. Tööstuskaupade kauplustes vähenes jaemüük eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 12 protsenti.

Kaupade jaemüük vähenes eelmise aasta juuniga võrreldes enamikul tegevusaladel, v.a postimüük ja apteegikaupade ning kosmeetikavahendite müük.

Kõige rohkem (17 protsenti) vähenes jaemüük muudes spetsialiseeritud kauplustes, nagu arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, spordi-, kalastus- ja matkatarvete, mängude ja mänguasjade jm kauplustes.

Esimesel poolaastal vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2 protsenti.

2008. aasta maiga võrreldes vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades protsendi võrra.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli juunis 5,6 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85 protsenti. Eelmise aasta juuniga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades protsendi võrra, eelmise kuuga võrreldes aga vähenes protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles