Parvlaev Muhumaa väljub täna Hiiumaa liinile

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaa hakkab Hiiumaale käima.
Muhumaa hakkab Hiiumaale käima. Foto: Andrus Karnau

Saaremaa Laevakompanii teatel teeb esimene uus reisiparvlaev Muhumaa oma avareisi täna kell 18.30 väljumisega Rohukülast.


Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on täna oluline päev nii ettevõttele ja laevaperele kui kõigile reisijatele: «Oleme seda päeva pikisilmi oodanud. Esmakordselt Väinamere ajaloos on saarte elanike ja külastajate kasutuses parvlaev, mis on ehitatud spetsiaalselt Lääne-Eesti saarte liinidele, arvestades kohalikke.»

Ta lisas, et laeva liiniletulek on langenud ajale, mil jääolud on haruldaselt karmid ja panevad Muhumaa kohe esimestel tööpäevadel proovile. «Aga usume, et laev sai sama kange loomuga kui tema nimi ning Väinamere jäämassid teda naljalt ei peata,» lausus Rihvk.

Avareisi eel sõlmivad Muhumaa kaptenid Andrus Saat ja Aidar Lees-Leesmaa ning laeva ristiema Marii lahti sümboolse köie, mis tähistab ametlikku kutset laevale.

Parvlaev Muhumaa kannab Saaremaa Laevakompanii laevastiku sinivalget värvikuube, sisekujundus on nimele vääriliselt Muhu toonides. Muhumaal on avar reisijateala, sealhulgas kohvik-bistroo, baar, kauplus ning päikesetekid.

Lähipäeval avatakse laevapardal tasuta wifi-leviala, samuti on reisijatele arvuti vooluvõrku ühendamiseks piisavalt pistikuid. Sõidukite kasutuses on kaks autotekki.

Muhumaa mahutab 160 sõiduautot ja kuni 690 reisijat. Alus on 97,8 meetrit pikk ja 18,5 meetrit lai ning suudab arendada kiirust 16 sõlme. Laev hakkab Hiiumaa ja mandri vahelise ühe suuna läbima 75 minutiga, lisandub laadimis- ja lossimisaeg.

SLK on BLRT Grupilt tellinud kolm sarnaste parameetritega reisiparvlaeva, mille jaoks tehtav investeering küündib 1,4 miljardi kroonini. Koos sadamate valdaja AS Saarte Liinid tehtavate investeeringutega sadamate laiendamisesse ja kaasajastamisesse tõuseb uute laevade liiniletoomisesse suunatav summa 2 miljardi kroonini.

Järjekorras teine Saaremaa Laevakompanii tellitud parvlaev peaks valmima 2010. aasta juunis, eeldatavalt peaks sel ajal kiilu saama ka kolmas uus reisiparvlaev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles