Hiiumaa ettevõtjad: loodame, et praamigraafik jääb paika

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaa Rohuküla sadamas.
Muhumaa Rohuküla sadamas. Foto: Andrus Karnau

Hiiumaa ettevõtjate liidu juht Tanel Malk ütles, et tahab enne, kui uuele praamile hinnangut annab, veenduda, kuidas see rasketes oludes sõidab ja avaldas lootust, et senine graafik kehtima jääb.


«Ministeeriumist lubati igal juhul, et selleks aastaks on praamigraafik lukus ja muudatusi tulla ei saa,» ütles Hiiumaa ettevõtjaid esindav Malk, tõdedes samas, et jõud on Väinamere Liinide poolel ja mis edasi saab, pole teada.

Sel aastal ekstreemsetes ilmaoludes uut laeva igal juhul katsetada enam ei jõua, sest kevad tuleb peale. «Kui kahe kuu jooksul on vesi allapoole normi, siis pole see enam mingi force majore, vaid üsna tavaline olukord,» nentis ta.


Malgu sõnul tekitasid Väinamere Liinid tänavu jäätee graafikut kehtestades ja hiidlasi Saaremaa kaudu mandrile minema sundides ettevõtjaile palju segadust ja ka asjatuid kulutusi, mida keegi ei kompenseeri. Tema sõnul viibutas sellal juba ka ministeerium kurjalt sõrme, nõudes veolepingu täitmist. Leppetrahve siiski ei määratud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles