Liviko kartellileppe eelistung jäi ära

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko tootmine.
Liviko tootmine. Foto: Liis Treimann.

Harju maakohtus täna toimuma pidanud eelistung kartellileppe süüasjas, kus üheks osaliseks on AS Liviko, jäi ära.


Riigiprokuratuuri teatel süüdistatakse ASi Liviko ja OÜd Forgola Group konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises, millega määrati kindlaks kolmandate isikute suhtes hinnatingimusi.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots märkis, et kuna ühe süüdistatava (OÜ Forgola Group) kaitsja muutus (varem oli Aadu Luberg, nüüd Arri Tooming), tuli eelistungit edasi lükata. Otsa sõnul pole veel eelistungi uut toimumisaega määratud.

Nimetatud süüasjas on riigiprokuratuur süüdistuse esitanud kolmele isikule ja kahele ettevõttele.

35-aastast Janekit (Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi) ja 39-aastast Igorit süüdistab prokuratuur konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises, millega otseselt määrati kindlaks kolmandate isikute suhtes hinnatingimusi.

54-aastast Aleksanderit süüdistatakse sellisele kokkuleppele kaasa aitamises.

Kokkuleppe sisuks oli, et nimetatud ettevõtete toodetud ja/või imporditud ning jaekaubanduses müüdava kange alkoholi ehk 0,5-liitrise viina hinna alampiiriks on 59 krooni ja 90 senti.

E24 on varem kirjutanud, et riigiprokurör Piret Paukštyse sõnul algatas Liviko juht Janek Kalvi hinnakokkuleppe Offex Groupiga (praegune Forgola Group).

Selle kohaselt müüs Offex Group riiki pettes võltsitud kaubamärkidega viina. Janek Kalvi sooviks oli, et Offex hinda tõstaks ja Liviko hundijalavesi sellega samuti kaupluse letis vaesema rahva  tähelepanu leiaks.

Liviko ettepanekul tõusis kõige odavama pooleliitrise viinapudeli hind kauplustes 59 krooni ja 90 sendini.

Janek Kalvi on varem kinnitanud, et taoline süüdistus on talle täiesti arusaamatu.

«Kindlasti läheme selle asjaga kohtusse ja olen kindel, et kohus meid ka õigeks mõistab,» lausus nii Livikot kui Eesti Alkoholitootjate Liitu juhtiv Kalvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles