Suurenenud nõudlus upitas naftabarreli hinna üle 82 dollari piiri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili naftaplatvorm Statfjord A Põhjameres
Statoili naftaplatvorm Statfjord A Põhjameres Foto: AP / Scanpix

Toornafta hind liikus Aasia turgude kauplemissessiooni ajal ülalpool 82 dollarit, analüütikute sõnul upitasid hinda tugevnenud nõudlusele ja maailmamajanduse toibumisele viitavad märgid.


New Yorgi futuuridelepingu peamise nafta (

light sweet crude

) barreli hind aprillilepingutes kosus 0,09 dollari võrra 82,20 dollarini, vahendas AFP.

Londonis kerkis Põhjamere Brenti naftabarreli hind aprillilepingutes 0,08 dollarit 82,20 dollarini.

«Üleüldise konsensuse järgi liigub maailmamajandus tõusvas joones,» kommenteeris Singapuris asuva energiakonsultatsioonide firma Purvin & Gertz analüütik Victor Shum ja lisas, et turgu toetas ka USA naftareservide raport.

Turuosalised on optimistlikud, toetudes lootusele majanduse kosumisest ja mõtlevad suvisele nn ringsõitude hooajale, mis peaks tõstma nõudlust bensiini järele USAs, rääkis analüütik.

USA energiaministeeriumi kolmapäeval avaldatud raport näitas üllatuslikult kütusereservide kahanemist. 5. märtsil lõppenud nädalal vähenesid varud 2,9 miljoni barreli võrra ja seda võrreldes analüütikute ennustatud 100 000 barreli suuruse juurdekasvuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles