Smartpost: pakiautomaadid on ennast õigustanud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakiautomaat Tallinnas.
Pakiautomaat Tallinnas. Foto: Smartpost

Kodumaise firma enda väljaarendatud tehnoloogial põhinevaid ning Viljandis toodetud pakiautomaate on üle riigi kaubanduskeskustes 36 tükki ja need leiavad elavat kasutust. 


Ettevõtte nõukogu liikme Peep Kulla sõnul on pakiautomaat hästi võrreldav pangaautomaadiga. «Kui ilmusid esimesed sularahaautomaadid, siis oli inimestel väike hirm uue asja ees, kuid praegu enam naljalt keegi pangakontorisse sularaha võtma ei lähe,» sõnas ta.

Vähem kui aastaga, mil pakiautomaatide teenus on olnud klientidele kättesaadav, on seda kasutanud üle 65 000 inimese ning neist rohkem kui 30 000 on seda teinud korduvalt. Klientidelt küsitud tagasiside näitab, et praktiliselt kõik inimesed, kes teenust on ühe korra kasutanud, lubavad seda ka tulevikus teha.

Lisaks Eestile on Smartposti automaatidest võimalik pakke ka Soome saata ja seda alternatiividest oluliselt soodsama hinnaga. Samuti käivitus läinud aasta novembris pilootprojekt, mille raames seati esimene Viljandis valmistatud automaat tööle Itaalias, Milanos.

2008. aastal pakiautomaatide võrgustikku arendama asunud Smartpost on kodumaisel kapitalil põhinev logistikaettevõte, mis on eesmärgiks seadnud muuta kaugmüügi ehk peamiselt interneti ja postimüügi teel ostetud kaupade kättesaamine võimalikult kiireks ja mugavaks.

Eilsel pressikonverentsil teatas Eesti Post, et ka neil on kavas sel aastal analoogilist teenust pakkuma hakata esilagu Eestis ning seejärel ka Lätis ja Leedus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles