Seadus: internetist loteriipileti ostmine ei ole kaughasartmäng

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Olümpiakomitee korraldatavad õnnemängud aadressil fortuuna.ee jätkavad tegevust, sest neile on vana hasartmängu seaduse kehtimise ajal väljastatud pikaks ajaks tegevusload.
Eesti Olümpiakomitee korraldatavad õnnemängud aadressil fortuuna.ee jätkavad tegevust, sest neile on vana hasartmängu seaduse kehtimise ajal väljastatud pikaks ajaks tegevusload. Foto: Internet

Eesti turul õnnemänge ja totalisaatori teenust pakkuv olümpiakomiteele kuuluvad spordiennustus.ee ja fortuuna.ee ning Eesti loto mängude leht eestiloto.ee saavad erinevate põhjustel jätkata oma teenuse pakkumist olukorras, kus mitmete konkurentide lehed on blokeeritud.

Täna teatas Triobet.com netikasiinoga opereeriv ettevõte Nordic Gaming Group, et läheb maksu- ja tolliameti (MTA) vastu kohtusse, sest nende domeen oli lisatud keelatud lehtede nimekirja.

Triobetiga varem Eesti turu eest pingsat võitlust pidanud Eesti Olümpiakomiteele kuuluv spordiennustus.ee, kus saab panustada spordivõistluste tulemusele ja mängida ka erinevaid õnnemänge, blokeeritavate nimekirjas aga ei olnud, sest MTA andmetel on neil vana hasartmänguseaduse ajal taotletud tegevusload, mis kehtivad veel aastaid.

«Spordiennustus.ee veebilehel toto korraldamiseks on rahandusministeerium vana hasartmänguseaduse alusel 2008. aastal väljastanud tegevusloa, mis kehtib aastani 2018. Fortuuna.ee veebilehel loteriide korraldamiseks on korraldusload antud samuti vana hasartmänguseaduse alusel ja need kehtivad kuni 2013. aastani,» selgitas MTA pressiesindaja Annely Erm.

Võimalus internetis Eesti Loto leheküljel raha eest lotopileteid osta, ei kvalifitseeru aga kaughasartmänguna ning nii ei ole blokeeritavate lehtede nimekirjas ka eestiloto.ee

Seaduse kohaselt ei peeta kaughasartmänguks hasartmängu, mille korraldamisel kasutatakse elektroonilist sidevahendit üksnes panuse vastuvõtmiseks, mängu tulemustest teavitamiseks või võidusumma ülekandmiseks mängija arvele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles