Mägus: turistide hulka suurendasid vene jõulud ja hea suusailm

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Tallinnas.
Vene turistid Tallinnas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Hotellide ja restoranide liidu juhi Feliks Mägusa sõnul kasvatasid välisturistide hulka jaanuaris suured üritused, vene jõulud ja hea suusailm.


Kindlasti avaldasid mõju ka majutusasutuste pakutud soodustused, mis viisid hinnad 2002.-2003. aasta tasemele. Samas jätkab siseturism langustrendi, mis on Mägusa hinnangul suure töötute arvu ja ka majandusraskustes olevate ettevõtete olukorra kajastus.

Selleks kevadeks prognoosib ta välismaalaste ööbimise väikest kasvu. Hinnad ilmselt langevad veel võrreldes eelmise aasta sama ajaga. «Usun siiski, et hiljemalt teisel poolaastal näeme mõningast hindade tõusu. Tahaks loota ka, et sisemaine hotelliteenuste ostmise langus peatub,» lausus ta.

Endiselt teeb hotelliettevõtjatele Mägusa hinnangul muret vähene lennu- ja rongiühenduste arv. Samuti on piduriks Vene-Eesti piiriületus.

«Tervikuna on hotelliettevõtjad kevade ootuses märksa paremas meeleolus kui aasta tagasi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles