Rakvere Lihakombinaat ostis Lätis veel ühe ettevõtte

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihalett.
Lihalett. Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht

Täna allkirjastas Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõtte Rigas Miesnieks lepingu, millega ettevõte omandab Jelgavas Galas Kombinats enamusaktsiad.


«Meie eesmärgiks on ettevõtte liidripositsiooni jätkuv tugevdamine ning turuosa kasvatamine, pakkudes kvaliteetseid ning laia maitsevalikuga lihatooteid,» selgitas Rigas Miesneksi juhatuse esimees Juhan Matt.

Ta lisas, et kahe tugeva lihatööstuse ühinemise tulemusel tugevneb kogu toodete portfell ning on võimalik kasutada efektiivsemalt nii Rigas Miesnieks kui ka Jelgava lihatööstuse hiljutisi investeeringuid ettevõtete tehnoloogiatesse.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimehe Anne Mere sõnul on ettevõtte 2010. aasta eesmärgiks turuosa oluline suurendamine Lätis ja Leedus, kus tegutsevad ettevõtte tütarfirmad. «Kahe tugeva lihatööstuse ühinemine on hea võimalus kasvatada tulevikus turuosa Läti lihatoodete turul ja olla seeläbi tarbija eelistus peamistes lihatoodete kategooriates,» lausus ta.

Rigas Miesnieks on asutatud 1922. aastal. Alates 1997. aastast on Rigas Miesnieks Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõte ja 1998. aastast kuulub ühte Põhjamaade suurimasse HK Scan kontserni. Rigas Miesnieks on Läti lihatoodete turu liider 23 protsendi suuruse turuosaga.

Lisaks emaettevõttele kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel lihakasvatusettevõte Ekseko, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus ning AS Tallegg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles