Postiteenus tuleb kaubanduskeskustesse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Kallaste.
Ahti Kallaste. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Post on võtnud oma postivõrgu optimeerimise käigus eesmärgiks minna sina, kus inimesed käivad ehk kaubanduskeskustesse.


Eesti Posti juhatuse esimehe Ahti Kallaste sõnul on postkontorite ülesanne muutunud ja seal ei toimu enam tagaruumides posti sorteerimist - see on viidud Tallinna.

Järjest enam saab postiteenuseid nüüd kaubanduskeskustest. Eelmisel aastal leidis aset jae- ja kandevõrgu eraldamine. Kandekeskused moodustati Rakveres, Narvas, Haaberstis, Põhja-Tallinnas, Pärnus, Võrus ja Tartus. Perioodika hommikune varajane kanne laienes Rakverre, Paidesse, Jõgevale ja Põltsamaale.

Postivõrgu ümberkorraldamise tulemusel on varasemast 545 kontorist tänaseks alles 380, 400 juhi asemel on aga ametis vaid 41 juhti.

Järjest laieneb frantsiisikontorite võrk. Kui 2007. aastal alustati kahe taolise kontoriga, siis nüüd on neid juba 40 ja tuleb juurde. Enamasti asuvad need teeninduspunktid kas kohaliku vallavalitsuse, raamatukogu, poe või mõne muu asutuse majas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles