Kasumivõtmine kukutas nafta hinna allapoole 82 dollarit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikas naftapuurtorn Awali lähedal Bahreinis.
Värvikas naftapuurtorn Awali lähedal Bahreinis. Foto: AP / Scanpix

Naftabarreli hind Aasia turgude kauplemissessioonil vajus läbi 82 dollari taseme kasumivõtmise tõttu, mis järgnes tugevat nõudlust näidanud USA statistikale.


New Yorgi futuuridelepingu peamise nafta (

light sweet crude

) barrel odavnes aprillitehingutes 0,53 dollarit 81,56 dollarini, vahendas AFP.

Börsi eilne sulgemishind oli 82,09 dollarit, mille upitas üles Ühendriikide naftareservi vähenemine, viidates nõudluse juurdekasvule maailma suurimas energiatarbijas riigis.

Londonis odavnes Põhjamere Brenti naftabarrel aprillilepingutes 0,49 dollarit 79,99 dollarini.

Analüütikute kommentaaride järgi tegi turg kokkuvõtte USA energiaministeeriumi raportist, mis näitas suurt bensiini ja destillaatide tagavara kahanemist.

«See on suurel määral positiivne...sa võid ikka kohata mõningaid kasumivõtjaid ja seda eriti ajal, mil asjad Euroopas ja USAs liiguvad pikaldaselt,» kommenteeris Melbourne'is asuva National Australia Banki energiaspetsialist Ben Westmore.

USA energiaministeeriumi andemete järgi vähenes bensiinireserv 5. märtsil lõppenud nädalal 2,9 miljoni barreli võrra, mis ületas jõuliselt analüütikute ennustatud 100 000 barreli suuruse juurdekasvu.

Destillaatide varu, mis koosneb diislist ja kütteõlist, vähenes 2,2 miljonit barrelit. Analüütikute prognoos oli 700 000 barreli suurune kahanemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles