Naftabarreli hind astus sammukese allapoole

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn Tiogas Põhja-Dakotas.
Naftapuurtorn Tiogas Põhja-Dakotas. Foto: AFP / Scanpix

Toornafta hind maailmaturul libises sammukese allapoole ja seda enne pikisilmi oodatavaid andmeid USA naftareservi suurusest.


New Yorgi futuuridelepingu peamine nafta (

light sweet crude

) odavnes aprillilepingutes 0,12 dollarit 81,37 dollarini, vahendas AFP.

Londonis maksti Põhjamere Brenti barreli eest seitse senti vähem ehk 79,84 dollarit.

Analüütikute sõnul oli kauplemine volatiilne, kuna investorid ootasid viiteid nõudlusest USAs, sest tööstusraport oli näidanud üllatuslikku tagavarade suurenemist, mille põhjuseks oli nõudluse vähesus.

Ameerika Petrooleumi Instituut (API) teatas eile, et USA naftareserv suurenes 5. märtsil lõppenud nädalal 6,5 miljoni barreli võrra. Analüütikud olid oodanud 2,1 miljoni barreli suurust tõusu.

«API teatas eile päris tuntavast näitajate langusest. Toorainevarude juurdekasv oli oodatust suurem,» kommenteeris AFP-le ANZ Banki analüütik Serene Lim.

Limi sõnul on tähelepanu koondatud nüüd USA energiaministeeriumi täna õhtul avaldatavatele iganädalastele numbritele.

Nafta hinda surus eile veidi allapoole kosunud USA dollar, mis muudab dollarites kaubeldava tooraine kallimaks nende jaoks, kes iga päev arveldavad nõrgemates valuutades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles