Pensioniea tõstmise vastu on kogutud tuhandeid allkirju

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudteelaste ametiühing piketeeris 2008. aastal valitsushoone ees ja valitsusele anti hoiule ka sümboolne rongi makett.
Eesti Raudteelaste ametiühing piketeeris 2008. aastal valitsushoone ees ja valitsusele anti hoiule ka sümboolne rongi makett. Foto: Toomas Huik.

Transpordi ametiühingu ning raudteelaste ametiühingu teatel on tänaseks pensioniea tõstmise vastu kogutud tuhandeid allkirju.


Ametiühingute teatel ärritavad pensioniea tõstmine ning saladuseloori varjus valmiv sooduspensionide kaotamise eelnõu töötajaid ning dialoogi vältimine neis küsimustes ähvardab tööturgu ebastabiilsusega.



Teema tõstatanud raudteelased ja transporditöötajad on hetkeks kogunud tuhandeid allkirju pensioniea tõstmise vastu ning allkirjade kogumine jätkub.



Samas ei osanud transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson täpsemalt öelda, kui palju täpsemalt on tänaseks allkirju kogutud. Ta lisas, et kui algselt oli kavas allkirju koguda 12. märtsini, võib aktsioon siiski pikeneda.



Ametiühingud nõuavad eelnõu menetlemise peatamist ning ennetavaid reforme pensionieelikute konkurentsivõime tõstmiseks tööturul.



Lähipäevil plaanivad ametiühingud pöörduda ka opositsioonierakondade ja roheliste poole, kes võiksid liituda allkirjakogumise kampaaniaga pensioniea tõusu vastu.



Eelnõu on riigikogu suures saalis teisel lugemisel 17. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles