Reiljan kaebab Äripäeva kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan
Villu Reiljan Foto: Peeter Langovits

Rahvaliidu endine esimees ja praegune riigikogu liige Villu Reiljan kaebab Äripäeva kohtusse, kuna ajaleht viitas möödunud reedel ilmunud artiklis tema korruptiivsele tegevusele keskkonnaministrina.


Rahvaliidu pressiesindaja Manuela Pihlap ütles BNSile, et Reiljan esitab kohtule hagi Äripäeva vastu lähipäevil.

Pihlapi sõnul ei ole veel selge, kas Reiljan nõuab ajalehelt ainult artiklis toodud väidete ümberlükkamist ja vabandamist, või esitab ta ka rahalise nõude.

Äripäev avaldas 25. juulil artikli «Reiljani advokaat juhib suurejoonelist kalaäri», mille kohaselt juhib advokaat Tarmo Sild aastaid kalafirmasid, mis hoolimata röövpüügist said keskkonnaministeeriumilt suurema osa rahvusvahelistest kalapüügilubadest ja miljonites eurotoetusi.

Pihlap nentis, et artiklis esitatud andmed on ebaõiged ja eksitavad. Tema sõnul esitab artikkel alusetud korruptsioonikahtlustused ning ei arvesta õigusaktidega, mis on aluseks kalapüügivõimaluste jaotamisel.

«Kalapüügivõimaluste jagamisel lähtub riik kalapüügiseadusest, rahvusvahelistest lepetest ning Euroopa Nõukogu määratud kvootidest, mida Äripäev oma artiklis ei arvestanud,» lausus Pihlap.

Tema sõnul ei saa kalapüügi kvoote määrata ei minister ega ministeerium, vaid see tuleneb rahvusvahelistest kokkulepetest, mille siseriikliku jaotuse kehtestab kalapüügiseadus.

«Äripäev väidab, et kalaäri tõmbus kokku pärast 2006. aastat, kui Reiljan ministri kohalt tagasi astus. Siinkohal jääb täiesti tähelepanuta, et Euroopa Liidu Nõukogu võttis 2004. aastal vastu määruse, mis vähendas edaspidi Eestile antavat kalakvooti varasemaga võrreldes ligi kümme korda,» sõnas Pihlap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles