Šveitsi pangalt varastatud andmed pitsitavad ka bulgaarlasi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa ostetud Šveitsi pangalt varastatud andmetest selgub, et Bulgaaria maksumaksjad on Šveitsi pankadesse paigutanud 200 miljonit eurot.


«Meie info kohaselt oli Bulgaaria kodanikel 2007. ja 2008.aastal Liechtensteini ja Šveitsi pankades umbes 200 miljonit eurot,» vahendas AFP Bulgaaria maksuameti juht Krasimir Stefanov öeldut. Tema sõnutsi andsid Saksamaa ametnikega kohtumised sellele kinnitust.

Berliinis viibiva Stefanovi sõnutsi nõustus Saksamaa Bulgaariaga ostetud informatsiooni jagama ning Bulgaariasse naastes arutab ta maksupetturite suhtes järgnevate meetmete rakendamist riigi rahandusministeeriumiga.

Bulgaaria maksuameti allikate andmetel on tosinajagu maksupettureid juba ametiga ühendust võtnud ning uurinud võimalusi enda vabatahtlikuks ülesandmiseks.

Stefanovi sõnutsi ei ole valitsus veel otsustanud, kas neil lubatakse vabatahtlikult maksud tasuda ning sellega edasistest sanktsioonidest pääseda. Muuhulgas võib süüdlasi tabada 8-aastane vangistus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles