Jaapani rahandusminister: jätkame majanduse turgutamist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapan.
Jaapan. Foto: SCANPIX

Jaapani jaoks on veel vara majanduse stimulatsioonipakettide lõpetamiseks, sest maailma teine suurem majandus taastub surutisest vaevaliselt, tõdes riigi rahandusminister.


«Tahaksime varsti turgutuspakette lõpetama asuda, kuid see samm muudaks olukorra hullemaks,» vahendab AFP Jaapani rahandusministri Naoto Kani täna riigitelevisioonis öeldut.
«Eelarve kokkutõmbamise samme on lähitulevikus veel vara astuda,» sõnas ta.

Jaapan kinnitas eelisel nädalal aprillis algavaks rahandusaastaks majanduse taastumise turgutamiseks rekordilise 92,3 triljoni jeeni mahus eelarve, mis suurendab riigi võlakoormat veelgi.

OECD on hoiatanud, et riigi välisvõlg kasvab 2011.aastaks 200 protsendini riigi sisemajanduse kogutoodangust.

2008.aastal langes Jaapan üleilmse finantskriisi tõttu kannatanud ekspordi kokkukukkumise tõttu majanduslangusesse. Majandus näitas jälle kasvunumbreid eelmise aasta teises kvartalis, kuid see taastumine on väga habras, sest riigivõlg kasvab, tarbijahinnad langevad ning sisetarbimine on nõrk.

Riigi majandusleht Nikkei kirjutas eelmisel nädalal, et Jaapani keskpank kaalub deflatsiooniga võitlemiseks rahanduspoliitika lõdvendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles