Pankurid üritavad Manchester Unitedit üle lüüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester United võitis  FIFA klubide maailmameistrivõistlused. Finaalis alistati Wayne Rooney väravast Ekuadori klubi Liga de Quito 1:0.
Manchester United võitis FIFA klubide maailmameistrivõistlused. Finaalis alistati Wayne Rooney väravast Ekuadori klubi Liga de Quito 1:0. Foto: AFP / Scanpix

Manchester Unitedi omanik perekond Glazer kaalub suhete katkestamist suurpanga Goldman Sachsiga, kuna viimase peaanalüütik Jim O'Neill üritab kuulsat klubi nende käest ära napsata.


Eluaegne ManU fänn ja endine juhatuse liige O'Neill on enda ümber kogunud finantseerijate rühmituse nimega Punased Rüütlid (ingl. k. Red Knights), kes käesoleval nädalal Londonis kokku tuli ning arutas võimalust klubi enam kui 1 miljardi naela eest ära osta.

O'Neill on tirinud oma supi sisse ka panga presidendi Lloyd Blankfeini. Goldman oli üks pankadest, kes ManU hiljutist 500 miljoni naela suurust võlakirjaemissiooni korraldasid.

Olukorraga tuttavate allikate sõnul helistas Joel Glazer Blankfeinile pärast seda, kui O'Neill oli avaldanud Bloombergi ajakirjanikule oma arvamust võlakirjade kohta. Joel on perekonnas see mees, kes kõige rohkem Unitediga tegeleb.

O'Neill, keda nii Unitedi mänedžer söör Alex Ferguson kui tegevjuht David Gill hästi tunnevad, ütles ajakirjanduse veergudel järgmist: «Manchesteri kaasatakse liiga palju laenukapitali. See pole hea ja mina neid võlakirju ei osta. Ma olen Manchesteri pikaajaline toetaja ning hindan seda suhet üle kõige.»

Ühe allika sõnul üritas pank perekond Glazeri küll veenda, et O'Neill väljendas klubi osas vaid isiklikke veendumusi, kuid tulutult.

Nüüd olevat perekond pangale selgitanud, et O'Neilli tembud on viinud asjad niikaugele, et Goldman Sachsi nad oma klubi raha ilmselt rohkem tuua ei kavatse.
Goldman Sachs keeldus küsimust kommenteerimast. O'Neill rõhutas eile õhtul, et tegutses täiel määral kui eraisik ja ajas omaenda asja.

Seda, kuivõrd ärritunud perekond Glazer Punaste Rüütlite peale on, väljendab kujukalt ka viis, kuidas David Gill kolmapäeval investeerimispanga Seymour Pierce'i tegevjuhi Keith Harrise «paika pani». Harris, kes on paljudele klubide ülevõtjatele oma ajupotentsiaali kasutada andnud, on liitunud ka Punaste Rüütlitega ning õhutab Unitedi fänne mänge boikoteerima, et Glazieridel elu kibedaks teha.

Gill ütles: «Harris tikub igale poole, kus kaamerad ja ajakirjanikud liiguvad... Mis puudutab tema asjaajamisi jalgpallimaailmas, siis seal pole just palju, millest koju emale kirjutada.» Harrist ennast ei õnnestunud Financial Timesil kätte saada.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles