Finnair: aitaksime Estonian Airi pankroti korral vastavalt võimalustele

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi asepresident Allister Paterson.
Finnairi asepresident Allister Paterson. Foto: Andres Haabu / Postimees

Finnairi asepresident Allister Paterson kinnitab, et Estonian Airi pankrotistumise korral aitaks Finnair eestlased vastavalt võimalustele hädast välja, kuid ei kalduks kõrvale omaenda ärimudelist.

Hetkel on Euroopa Komisjonis uurimisel Estonian Airile laenu andmise seaduslikkus, tauniva otsuse korral tuleb ettevõttel riigile tagasi maksta 37 miljonit eurot, mis tähendaks sisuliselt ettevõtte pankrotistumist.

Küsimuse peale, kas Finnair aitaks hädast välja ja võtaks vajadusel üle võtmemarsruudid, kui Estonian Air peaks pankrotti minema, vastab Paterson naerdes, et ega ettevõte midagi rumalat ei teeks. «Oma ärimudelit me ei muudaks, aga oleksime valmis läbirääkimisteks, et võimaluste piires aidata,» räägib Paterson.

«Hetkel on meie peamine tulevikueesmärk Aasia turul kasvamine, selleks võtame lähiaastatel kasutusele ligi 20 uut lennukit,» lisab ta.

Paterson tõi eile Tallinna lennujaamas peetud Estraveli, Aurinkomatkate ja Finnairi juubelikonverentsil välja, et viimaste aastate kasv Eesti turul on olnud kahekohaline ning just Eesti oli riik, kuhu Finnair tegi 90 aastat tagasi oma esimese lennu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles