Valitsus kiitis heaks kolm käibemaksuseaduse muudatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvi hind tõusis kahe aasta kalleimaks.
Kohvi hind tõusis kahe aasta kalleimaks. Foto: SCANPIX

Muudatustega laiendatakse tax free müügi tõendamise võimalusi, muutub elektroonilise side teenuse ja elektroonilise teenuse maksustamise koht ning sätestatakse koguseline piir käibemaksuvabalt Euroopa Liidu välisest riigist saadetavale kohvile ja teele, teatas rahandusministeerium.

Eelnõuga laiendatakse alates 2014. aastast ühendusevälisest riigist pärit isikule kauba ostmise (tax free) tõendamise võimalusi. Edaspidi on võimalik eksporti tõendada lisaks tolli paberil olevale kinnitusele ka elektroonilise tõendiga.

Alates 2015. aasta 1. jaanuarist muutub elektroonilise side teenuse ja elektrooniliselt osutatava teenuse käibemaksuga maksustamise koht. Edaspidi maksustatakse elektroonilise side teenus ja elektrooniliselt osutatav teenus kliendi asukohariigis olenemata sellest, kas kliendiks on ettevõtlusega tegelev isik või mitte. Ettevõtlusega tegelevatele isikutele teenust osutades jääb kehtima käibemaksuseaduses sätestatud üldreegel, et piiriülese tehingu puhul arvestab ja tasub käibemaksu teenuse saaja.

Lisaks kehtestatakse koguseline piirmäär käibemaksuvabastuse saamiseks ELi välisest riigist saadetavale kohvile ja teele. Ühe postipakiga võib maksuvabalt saata 500 grammi kohvi ja 100 grammi teed. Sellega viiakse seadus kooskõlla Euroopa Liidu nõukogu direktiiviga. See muudatus peaks jõustuma 2014. aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles