Ministeerium: Eesti eksporti veab alla Venemaa majanduse nõrkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusministeerium.
Majandusministeerium. Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul mõjutas Eesti eksporti augustis enim ligi kolmandiku võrra väiksem kaupade väljavedu Venemaale.

«Venemaa majandus on sel aastal olnud oodatust nõrgem, mis on langetanud oluliselt impordi nõudlust. Hästi ei lähe ka meie lähinaabril Soomel, kus augustis majandususaldus taas oluliselt langes. See puudutas kõiki majandusharusid, ent tarbijad seda veel ei tunneta,» kommenteeris majandus- ja kommunikatsioonimisteeriumi majandusanalüüsi talituse peaspetsialist Merike Riipinen.

Ta lisas, et impordis oli suurim langus – veerandi võrra – transpordivahendites, ekspordis vähenes enamiku kaubagruppide tulemus, ent suurim kukkumine oli naftasaaduste väljaveol, mis oli poole võrra väiksem.

Statistikaameti täna avalikustatud andmetel kahanes augustis Eesti kaubavahetus eelmise aasta sama kuuga võrreldes 11 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles