14 magistranti said Skype´ilt 6500-eurose stipendiumi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i Eesti kontor.
Skype'i Eesti kontor. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Sel sügisel pani Skype välja 100 000-eurose stipendiumifondi, toetamaks IT Akadeemia erialadel õppivaid tudengeid, et nad saaksid enam pühendada aega koolitööle ega peaks tööl käima. 

Stipendiumid on mõeldud kõigile Tartu Ülikoolis ja Tehnikaülikoolis õppivatele magistrantidele, kes õpivad IT Akadeemia programmist toetatavatel erialadel: küberkaitse, arvutisüsteemid, informaatika ja tarkvaratehnika.

Kandideerimisavaldusi laekus 54, kelledest 20 silmapaistvamat noort magistranti said kutse komisjonivestlusele. Stipendium anti välja 14 magistrandile, kelledest 8 õpivad Tartu Ülikoolis ning 6 Tallinna Tehnikaülikoolis.

IT-Akadeemia turundusjuhi Raili Somelari sõnul on stipendiumi suurus tudengi kohta õppeaastas 6500 eurot.

Kandidaadid pidid esitama soovituskirja, CV ja väljavõtte varasematest õpingutest ning läbima komisjonivestluse.

Komisjoni kuulusid IT Akadeemia, Skype'i ja ülikoolide esindajad, vestlus toimus inglise keeles.

«Kandidaatidega vesteldes veendus komisjon, et noorte vajadus täiendavale stipendiumile on suur, kõik kandidaadid ütlesid, et stipendiaadina saaksid nad pühendada rohkem aega õppetööle ega peaks täiskoormusel kooli kõrvalt tööl käima,» rääkis Skype Eesti juht Andrus Järg.

«Paneme stipendiumi välja ka tuleval aastal,» kinnitas Järg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles