Miks inimesed vihkavad oma tööd?

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad ei salli seda, kui juht eeldab neilt elamist vaid töötegemise jaoks. Pilt on illustratiivne.
Töötajad ei salli seda, kui juht eeldab neilt elamist vaid töötegemise jaoks. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Küllap pole olemas tööd, mille juures täielikult puuduksid ebameeldivad aspektid. Dale Carnegie Instituudi hiljutine uuring näitab aga, et probleem on palju suurem – lausa kolmveerand töötajatest ei ole oma tööst täielikult haaratud, vahendab Pärnu Konverentside ajaveeb.

Linkedin on välja toonud mõned põhjused miks töötajad võivad oma tööd vihata.

Üheks peamiseks põhjuseks on see, et töötaja sõprade kogemused teises ettevõttes teevad nad kadedaks. Inimestele tundub, et mõne teise ettevõtte juhtimine ja motivatsioonisüsteem on hoopiski parem nende tööandja omast ja nii hakataksegi unistama töötamisest kusagil mujal.

Teiseks põhjuseks on see, et töötaja ei tunne end piisavalt väärtustatuna. Tunne, et makstakse vähem, kui töötaja ise sooviks või oma tööpanuse väärtuseks hindab, tekitab pidevat rahulolematust. Pinget ei paku ka selline töö, kus puudub arenguvõimalus. Paljud töötajad jäävad selliselt ettevõttesse nö kinni, kuid tavaliselt viib see siiski varem või hiljem töökoha vahetuseni.

Kolmandaks võivad kehtivad reeglid lõhkuda meeskonna, kui need ei jäta töötajatele võimalust ise otsuseid langetada. Kirge vähendab see, kui töö-kodu tasakaal on paigast ning tööandja eeldab seda, et inimene elabki vaid töö jaoks.

Kõige peamist tööga rahulolematuse põhjust aga peaksid juhid otsima iseenda juurest – nimelt suudab kehv juht ka kõige kirglikuma ja hästi tasustatuma töötaja panna oma tööd vihkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles